Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Őrizetben a balesetet okozó osztrák sofőr

Független Hírügynökség
2008.05.05. 09:57

Meghalt a kórházban az M5-ös autópályán vasárnap délután történt baleset egyik sérültje, így háromra emelkedett a halálos áldozatok száma. Közben őrizetbe vette a rendőrség a balesetet okozó osztrák sofőrt, tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A baleset vasárnak kora délután történt az M5-ös autópálya 69-es kilométerénél. Egy Suzuki defekt miatt várt a leálló sávban a műszaki segítségre, amikor hátulról beléjük rohant egy autó. Feltehetően azért, mert elaludt a sofőrje. Az ütközés miatt mindkét kocsi a vízelvezető árokba sodródott. A vétlen autóban hárman ültek. Egy 60 év körüli házaspár a helyszínen, utasuk pedig kórházba szállítása után éjszaka meghalt. A másik járműben külföldiek utaztak, közülük ketten súlyos, ketten pedig könnyebb sérülésekkel kerültek kórházba.

A balesetet okozó osztrák sofőrt a rendőrök kihallgatása után őrizetbe vették kettőnél több ember halálát okozó, gondatlanságból elkövetett közúti baleset okozása miatt, mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.