Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Gázrobbanás Szarajevóban

Független Hírügynökség
2008.05.05. 12:02

Egy ember meghalt, hárman pedig súlyos sérüléseket szenvedtek egy vasárnap éjszakai gázrobbanásban Szarajevóban, közölte a bosnyák rendőrség hétfőn. Azt még vizsgálják, hogy pontosan mi okozhatta a szerencsétlenséget. A helyi beszámolók szerint a szarajevói gázművek a hétvégén javításokat végeztek a ház előtt, és az egyik gödröt, ahol dolgoztak még be sem temették. A hatóság még vizsgálja, hogy a gázszivárgásnak köze volt-e a munkálatokhoz.

A robbanás nem sokkal éjfél után történt Szarajevó belvárosában, egy négyemeletes ház legfelső szintjén. Az emeleten található mindhárom lakás teljesen kiégett. A szerencsétlenségben az egyik lakás tulajdonosa, ahol a gázrobbanás történt, egy középkorú nő meghalt, férje súlyos sebesülésekkel megúszta a detonációt. Égési sérüléseket szenvedett egy testvérpár is, akik bérelték az egyik lakást. A két egyetemista lány életéért még küzdenek az orvosok.

Szarajevó belvárosát órákra lezárták a mentési munkálatok idejére. Öt tűzoltóautó próbálta megfékezni a lángokat. A robbanás erejét mutatja, hogy a környéken több lakóház, üzlet ablakai is kitörtek. A robbanásban néhány autó is megsérült.