Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Már emberöléssel gyanúsítják a három gyermekét elvesztő anyát

MTI
2008.05.09. 17:11

Gondatlanságból elkövetett emberölésre változtatták a vádat a lakástűzben három gyermekét elvesztő tüskevári anyával szemben.

A rendőrség azzal indokolta a bűncselekmény átminősítését, hogy az asszony nem hivatásos anyaként tartózkodott otthon a gyermekeivel, hanem egyszerűen munkanélküli volt. Ez pedig azt jelenti, hogy nem lehet foglalkozási körben elkövetettnek minősíteni a balesetet, a kiszabadható maximális büntetés viszont ebben az esetben is 8 év, mondta el Zantai Gyula, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság főnyomozója.

A tragikus tűzeset április 14-én, az esti órákban történt, mikor az anya pár percre egyedül hagyta gyermekeit a házban. A szomszédból visszatérve a szobából kiáradó füstöt látva azonnal gyermekeiért rohant az asszony, de a bent tartózkodó két kisfiút (4 és 1 éves) és a kislányt (3éves) másfél órás küzdelem után sem lehetett már megmenteni. A tüzet valószínűleg az idősebb kisfiú okozta egy öngyújtóval, és a begyulladt függönyből áradó mérgező füst lehetett az oka a gyermekek halálának.