Házkutatás az angliai robbantás gyanúsítottjánál

Független Hírügynökség
2008.05.23. 11:21

Az angol rendőrség pénteken átkutatott egy házat, ami a csütörtöki robbantás gyanúsítottjához köthető. A délnyugat-angliai Exeter város központjában csütörtök kora délután lépett működésbe egy robbanószerkezet. A detonációban csak a feltételezett elkövető sérült meg. A felfegyverzett rendőrök a robbanás helyszínétől 65 kilométerre, Plymouth városban csaptak le egy házra. Azt nem árulták el, hogy pontosan hogyan köthető az őrizetben lévő fiatalemberhez a hely.

Egy exeteri bevásárlóközpont egy éttermében tizenöten voltak, amikor a robbanószerkezet működésbe lépett. A 22 éves gyanúsított szemén vágott, az arcán égési sérüléseket szenvedett a csütörtöki robbanásban. A rendőrség talált a közelben egy második robbanószerkezetet is, de az nem robbant fel. A hatóságok szerint korai lenne meghatározni a támadás indítékát.

A gyanúsított Nicky Reillyt a kórházban őrzik az egyenruhások. A hatóságok szerint a szellemi sérült fiatalember áttért az iszlám vallásra. A rendőrség szerint a férfit kihasználták és radikalizálták.