Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Újabb bombát találtak a minszki robbanás helyszínén

Független Hírügynökség
2008.07.04. 14:12

Egy második, fel nem robbant, házi készítésű pokolgépet találtak a fehérorosz fővárosban, ahol csütörtök éjszaka robbanás történt egy szabadtéri koncert helyszínén. A minszki belvárosban történt detonációban több tucatnyi ember sebesült meg. A pénteken megtalált újabb robbanószerkezet a rendőrség reményei szerint segíti majd a nyomozást, mondta Vlagyimir Naurov belügyminiszter. Egyelőre ugyanis nem tisztázott, hogy ki helyezte el a pokolgépeket a koncert helyszínén, bár Anatolj Kulesov minszki rendőrfőnök szerint elképzelhető, hogy huligánok állnak az eset hátterében.

A belorusz főváros központi részében a függetlenség napját ünnepelte a szabadtéri koncert több tízezer résztvevője, amikor nem sokkal éjfél után működésbe lépett a robbanószerkezet. A detonációban legkevesebb negyven ember megsebesült, közülük négyen súlyosan. A hatóságok információi szerint azonban a támadás nem követelt halálos áldozatot.

Egyelőre nem tisztázott, hogy valóban a helyszínen tartózkodott-e a robbanás idején Alekszander Lukasenko; korábbi hírek ugyanis arról szóltak, hogy a belorusz elnök is részt vett a koncerten. Lukasenko ugyanakkor a merénylet után megjelent a helyszínen, hogy személyesen tájékozódjon a történtekről. Az államfő azonnali nyomozást rendelt el a merénylet okainak és elkövetőinek felderítésére.