Melegfelvonulás: újabb támadó őrizetben

MTI
2008.07.15. 15:14

Újabb garázdasággal gyanúsítottat - ezúttal egy nőt - azonosított a rendőrség nyomozócsoportja azok közül, akik megzavarták a Meleg Méltóság Menetét. A nőt őrizetbe vették, közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kedden. Tóth Gábor, Budapest rendőrfőkapitánya 15 tagú nyomozócsoportot hozott létre, hogy felkutassák a július 5-én jogellenes cselekményeket elkövetőket. A nyomozócsoport most újabb olyan embert - ezúttal egy nőt - azonosított, aki dokumentáltan részt vett a Meleg Méltóság Menete megzavarásában, és ennek során garázdaságot és hivatalos személy elleni erőszakot követett el.

A rendőrség szerint a 27 éves budapesti nő július 5-én részt vett a Kós Károly sétányon felállított rendőrségi kordon megbontásában, barikádot épített, illetve köveket és egyéb tárgyakat dobált. A nővel szemben csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, őrizetbe vétele mellett. A rendőrség emellett hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt feljelentést tett vele szemben a Budapesti Nyomozó Ügyészségen.

A rendőrség utoljára hétfőn számolt be arról, hogy három személyt azonosítottak a felvonulást megzavarók közül, egy férfi pedig önként jelentkezett a rendőrségen. A rendőrség továbbra is keresi azokat, akik részt vettek a július 5-i rendbontásban. A www.police.hu oldalon közzétett fotókon tizenöt ember látható, továbbá két csoportképen egy nagyobb társaság.