Aliz
6 °C
14 °C

82 feleségétől vált el a nigériai férfi

2008.09.01. 14:43

Egy 84 éves nigériai férfi beleegyezett, hogy jelenlegi 86 feleségéből 82-től elválik, hiszen az iszlám törvény csak négy feleséget engedélyez. Mohammadu Bello Masaba ugyanakkor azt mondja, nem vétett a törvények ellen. Nigéria egyik legjelentősebb iszlám tanácsa, a Jamatu Nasril Islam augusztus 21-én halálos ítéletet hozott a többnejűséggel vádolt férfi ellen. A helyi hatóságok azonban két napos haladékot adtak a férfinak, hogy eleget tegyen a saríjának, azaz iszlám törvénykezésnek, amely csak négy feleséget engedélyez.

A férfi végül a helyi vallási vezetőkkel folytatott megbeszélést követően beleegyezett, hogy 82 feleségétől elválik. Ennek ellenére kitart ártatlansága mellett. "Minden feleségemnek van gyermeke, többekkel már 30 éve együtt vagyunk, hogyan kötelezhetnek arra, hogy két nap alatt most elhagyjam őket?" - idézte egy helyi lap a férfit.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?