Erzsébet
1 °C
4 °C

Súlyos összecsapás Srí Lankán - 48-an meghaltak

MTI
2008.09.02. 11:22

A kormányhadsereg Srí Lanka északi részén elfoglalta a tamil felkelők egyik támaszpontját és egy várost, amely hosszú ideig a lázadók ellenőrzése alatt volt, a harcokban negyvennyolcan meghaltak, ötvenheten megsebesültek. Az 57. hadosztály katonái hétfő estére ellenőrzésük alá vonták Mallavi város háromnegyed részét - közölte a kormány által üzemeltetett médiaközpont.

A település egy északra vezető kulcsfontosságú út mentén fekszik, amelyet korábban a felkelők használtak - mondta Udaja Nanajakkara dandártábornok, a hadsereg szóvivője. Hozzátette, hogy a területet nem tisztították meg teljesen a felkelőktől, még folyik kiszorításuk a városból. Srí Lanka északi területén akadozik a távközlési szolgáltatás, ezért nem lehetett elérni a felkelők szóvivőjét. Más forrásból sem lehet megerősíteni a hadsereg állítását, mert az újságírókat kitiltották a területről.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?