Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Bevásárlóközpontban fogtak el egy zsarolót

MTI
2008.09.02. 11:43

Zsarolással gyanúsítják a 36 éves Sz. Lajost, akit egy fővárosi bevásárlóközpontban fogtak el a rendőrség munkatársai - adta hírül a rendőrség honlapja. A megzsarolt személy cége tartozásainak rendezésére korábban hitelt vett fel. A kölcsönről szerződést kötött, melyet önszántából írt alá. A hitel részleteit Sz. Lajosnak adta át, aki a pénz beszedéséért jutalékot kapott. A sértett fél ezekben az esetekben fenyegetés nélkül adta át a pénzt.

A későbbiekben a sértett megbízta Sz. Lajost, hogy saját cégének tartozásait is hajtsa be, amiért a gyanúsított részesedést kért. Az adós nem rendezte tartozását, azonban Sz. Lajos augusztus 12-től fenyegetéssel több százezer forintot kényszerített ki a sértettől, valamint további nagyobb összegek megfizetésére akarta kötelezni. A fizetség fejében egy találkozón a sértett autóját valamint nagy értékű karóráját i megkapta. Sz. Lajost a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bevetési Főosztály Akció Osztálya munkatársai múlt szerdán az egyik budapesti bevásárlóközpontban fogták el, amint a sértettől készpénzt vett át.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?