Árpád
-2 °C
4 °C

Az ukrán iskolások háromnegyede beteg

MTI
2008.09.02. 20:42

Az ukrán orvosok által végzett vizsgálatok megállapították, hogy a tanulók nagy részének orrgaratjában igen gyakoriak az olyan idült betegségek, mint a krónikus mandulagyulladás, garatmandula-gyulladás, orrsövényferdülés. Az iskolásoknál széleskörűen elterjedtek az emésztőszervi megbetegedések, általánosak a testtartási problémák, köztük a gerincferdülés, gyakoriak az idegrendszeri betegségek, a belsőelválasztású mirigyrendszer és a látás zavarai, írta kedden a korrespondent.net internetes ukrán hírportál.

A jelentés szerint az iskolás diákok mindössze 23 százaléka teljesen egészséges, a tanulók 47 százaléka pedig krónikus betegségekben szenved. Anz iskolások egészségügyi problémái között első helyen az orrgarat (80 százalék) és a fogak (60 százalék) betegségei állnak. Szakemberek szerint ezeknek a szerveknek a megbetegedései igen kedvezőtlenül befolyásolják a gyermekek szervezetének egészét, hiszen a bennük termelődő káros anyagok megtámadják a többi szervet is, mindenekelőtt a szív- és érrendszert. Szeptember elsején Ukrajna több mint 20 ezer iskolájában 4,7 millió diák kezdte meg a tanévet, közülük 378 ezer először lépte át a tanintézet küszöbét.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?