Árpád
-2 °C
4 °C

Októberre napolták el a móri per tárgyalását

MTI
2008.09.04. 18:36

A székesfehérvári Fejér Megyei Bíróságon októberben folytatódik a 2002. május 9-én történt, nyolc halálos áldozatot követelő móri fegyveres bankrablás vádlottjának a büntetőpere. A tárgyalást vezető Mórocz Emil bíró a csütörtöki tárgyaláson október végére és november elejére tűzte ki az új tárgyalási napokat, amikor is további szakértőket - nyomszakértőt és orvos szakértőt -, valamint tanúkat hallgat majd meg a bíróság.

A tanúktól a börtönben öngyilkosságot elkövető Nagy László, valamint az előre kitervelten, több emberen társtettesként elkövetett emberöléssel, továbbá lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel vádolt 35 éves Weiszdorn Róbert személyiségéről, kettőjük kapcsolatáról kíván informálódni a bíróság.

A Fővárosi Bíróságtól megérkeztek Székesfehérvárra a bűncselekmény helyszínén, a móri bankfiókban készült felvételek, a bíróság azokat is a következő tárgyalási napokon tekinti majd meg. További bizonyítási indítványokat is előterjesztettek, azokról "menet közben" dönt majd a bíróság.

A csütörtöki tárgyalási napon hat szakértőt - orvos szakértőket és fegyverszakértőket - hallgatott meg a bíróság. Tőlük az áldozatok sérüléseire vonatkozó kérdésekre, illetve arra vártak választ, hogy Weiszdorn Róbert célzott vagy nem célzott lövést adott-e le a bank biztonsági őrére. A vád szerint ugyanis a biztonsági őr halálát okozó lövéseket az ő pisztolyából adták le, a vádlott pedig korábbi vallomásában azt mondta, a nála levő fegyver véletlenül sült el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?