Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ismét gránátokat találtak a Margit hídnál

MTI
2008.09.04. 18:56

Gránátokat és tüzérségi eszközöket találtak a Margit híd közelében a Batthyány tér felé vezető oldalon, a hídtól mintegy 200 méterre, forgalmi fennakadás nincsen, tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese csütörtökön délután az MTI-t. Harnócz Gyula őrnagy tájékoztatása szerint alkotóelemeikre szétszedett eszközökről van szó. Az első vizsgálatok szerint a tűzszerészek éjjel három órakor kezdik meg a tárgyak részletes vizsgálatát.

Az elmúlt egy hónapban három alkalommal találtak bombát a Margit híd budai hídfőjének közelében, ahol a budai szennyvízelvezető főgyűjtőcsatorna építési munkálatai zajlanak. Augusztus 9-én egy FAB 100-as típusú, 100-110 kilogrammos orosz rombolóbomba, 26-án pedig egy 50 kilogrammos magyar légibomba került elő a földből. Szerdán pedig egy építkezésen több kézigránátot, 122 milliméter átmérőjű lövedékeket és üres páncéltörő eszközöket találtak.