Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Védett madarakkal buktak le olasz vadászok

MTI
2008.09.08. 14:06

Több mint ötszáz védett madár tetemét találták meg olasz vadászok kocsijában a vámosok a nagylaki határátkelőhelyen, a 25 millió forintot is meghaladó eszmei értékű szállítmányt lefoglalták. A nagylaki átkelőnél még vasárnap este jelentkeztek belépésre olasz állampolgárok, akik elmondták: romániai vadászatról tartanak haza, az elejtett zsákmányról pedig egy állatorvosi igazolást mutattak be.

A pénzügyőrök szakértő bevonásával megvizsgálták a jármű csomagterében, egy hűtőládában szállított több száz madártetemet, és megállapították, hogy védett fajok egyedeit ejtették el a vadászok. A szakértői vélemény szerint a 470 fürjet, 43 sárszalonkát, 14 réti cankót, 9 pajzsoscankót, egy nagy godát és egy bíbicet szállítottak az olasz állampolgárok.

Mivel az utasok a szükséges hatósági engedélyekkel nem rendelkeztek, a vámosok a több mint 25 millió forint eszmei értékű szállítmányt lefoglalták, és természetkárosítás bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tettek.