Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pénzhamisítókat fogtak el Salgótarjánban

MTI
2008.09.08. 14:48

Pénzhamisítókat fogtak el Salgótarjánban, a két férfi számítógéppel állította elő a különböző címletű hamis bankjegyeket, közölte a rendőrség hétfőn. Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, egy 20 éves férfit azért hallgattak ki, mert hamis 10 ezer forintossal fizetett egy salgótarjáni pénzváltóban, majd egy újabb hasonló bankjegyet használt egy szórakozóhelyen. Az adatgyűjtés közben figyeltek fel egy 30 éves férfire, aki lakásán számítógéppel állította elő a hamis pénzt különböző címletekben. Nála hamis közokiratokat, valamint nagy mennyiségű CD- és DVD-lemezeket is lefoglalt a rendőrség, ezek vélhetően illegálisan másolt filmeket és számítógépes programokat tartalmaznak. Lefoglaltak egy olyan CD-t is, amelyen képfájlok formájában tárolták a különböző címletű magyar és külföldi bankjegyek jellemzőit.

A szóvivő elmondta, a két salgótarjáni férfi ellen pénzhamisítás bűntette miatt folytatják az eljárást, keresik a rendőrök azokat a helyeket is, ahol hasonló bankjegyeket váltottak be.