Judit
3 °C
7 °C

Fiatalok rongáltak buszokat Egerben

MTI
2008.09.08. 15:08

Közel egymillió forintos kárt okoztak az Agria Volánnak azok a fiatalok, akik kővel dobálták a társaság egri telephelyén a cég buszait, tájékoztatott hétfőn a rendőrség. A járőrök lakossági bejelentés után csaptak le vasárnap este arra az öt tagú, fiatalokból és gyerekekből álló csoportra, akik módszeresen zúzták be a cég telephelyén a buszok ablakait, közölte a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A bűnügyi helyszínelők, szakértők bevonásával megállapították, hogy a három fiatal és két gyermekkorú vandál 900 ezer forintos kárt okoztak a járművekben.

Ugyanakkor még augusztus 29-én tett feljelentést az Agria Volán a rendőrségen, miszerint ismeretlen tettes egy, a telephelyen álló- autóbusz ablakát betörve valamint az ablaktörlő lapátot letörve 60000 forint kárt okozott a társaságnak. A fiatalok a korábbi buszrongálást is elismerték. A három fiatalkorú fiú ellen bűntető eljárást indított az egri rendőrkapitányság két rendbeli, nagyobb kárt okozó rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, a gyerekek azonban nem büntethetőek, mondta Soltész Bálint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?