Mumifikálódott holttestet találtak Ukrajnában

MTI
2008.09.08. 15:32

Tíz évig feküdt lakótelepi lakásában egy idős nő holtteste a kelet-ukrajnai Kramatorszkban, a mumifikálódott tetemez azután találták meg, hogy lakásában folyni kezdett egy vízcsap.

A Donyeck megyei város kilencszintes tömbházának egyik harmadik emeleti, akkor 69 éves lakóját pont tíz éve tévesztették szem elől a szomszédai. A hiánya nem tűnt fel, ezért nem keresték, ám a napokban elkezdett folyni a lakásában egy vízcsap. Amikor a beázott alsó szomszéd szerelőt hívott, és közösen kinyitották a bejárati ajtót, az előszoba padlóján fekve megpillantották a rég nem látott lakótárs teljesen mumifikálódott holttestét, írta hétfőn a Komszomolszkaja Pravda ukrajnai kiadásának internetes honlapja.

A jelentés szerint az igazságügyi orvosszakértők nem találtak erőszakra utaló jeleket a tetemen. Vaszil Goncsarenko kramatorszki közegészségügyi főorvos a sajtónak elmondta, hogy a nyugdíjas nő halála azért nem tűnt fel a szomszédoknak, mert lakásának jól szigetelt bejárati ajtaján nem szivárogtak ki a holttest bomlását kísérő szagok.