Jolán
2 °C
4 °C

Mumifikálódott holttestet találtak Ukrajnában

MTI
2008.09.08. 15:32

Tíz évig feküdt lakótelepi lakásában egy idős nő holtteste a kelet-ukrajnai Kramatorszkban, a mumifikálódott tetemez azután találták meg, hogy lakásában folyni kezdett egy vízcsap.

A Donyeck megyei város kilencszintes tömbházának egyik harmadik emeleti, akkor 69 éves lakóját pont tíz éve tévesztették szem elől a szomszédai. A hiánya nem tűnt fel, ezért nem keresték, ám a napokban elkezdett folyni a lakásában egy vízcsap. Amikor a beázott alsó szomszéd szerelőt hívott, és közösen kinyitották a bejárati ajtót, az előszoba padlóján fekve megpillantották a rég nem látott lakótárs teljesen mumifikálódott holttestét, írta hétfőn a Komszomolszkaja Pravda ukrajnai kiadásának internetes honlapja.

A jelentés szerint az igazságügyi orvosszakértők nem találtak erőszakra utaló jeleket a tetemen. Vaszil Goncsarenko kramatorszki közegészségügyi főorvos a sajtónak elmondta, hogy a nyugdíjas nő halála azért nem tűnt fel a szomszédoknak, mert lakásának jól szigetelt bejárati ajtaján nem szivárogtak ki a holttest bomlását kísérő szagok.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?