Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

59 évesen szült hármasikreket

2008.09.08. 19:48

Az 59 éves nő vietnámi származású, és valószínűleg egy otthoni magánklinikára feküdt be, mesterséges megtermékenyítésre. Franciaországban a petesejt-adományozás és beültetés felső korhatára 42 év, míg Vietnámban 45, de ettől a távol-keleti országban feltehetően hajlandóak voltak eltekinteni ennek a nőnek az esetében.

A szombaton világra jött gyermekek jó súlyban vannak: a kislány és egy kisfiú 2,42 kilogramm, míg a harmadik gyermek náluk tíz dekával könnyebb.

Franciaországban ez az első olyan eset, hogy egy ötvenes éveinek végén járó nő hármasikreket szül, de az is lehet, hogy az egész világon nem volt még ilyen. Nem mindenki fogadja szenzációként a hírt. Nicole Garret-Gloanec francia gyermekpszichológus szerint a gyermek fejlődése szempontjából veszélyes is lehet az idősödő anyuka. Szerinte a szülővé válás ebben a korban azt mutatja, hogy az anya szemellenzőt hord az öregedés és a halál ellen. "Egészségtelen a gyermekre kivetíteni a haláltól való szorongást" - fogalmazott a szakember.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?