Olivér
4 °C
8 °C

Két rendőrt ítéletek el emberrablásért

Független Hírügynökség
2008.09.10. 17:59
Elítélték a kisvárdai emberrablókat, köztük két volt rendőrt. Az egyik 4, a másik 3 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Harmadik, szintén rendőr társukat viszont felmentették - tájékoztatta Független Hírügynökséget Nyakó Zsuzsanna a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság sajtóreferense.

A rendőrség tavaly májusban összesen 8 férfit, köztük 3 rendőrt vett őrizetbe, mert a vád szerint elraboltak egy embert, akiért 300 ezer forint váltságdíjat követeltek. Az elrabolt férfi társai ugyanis átverték őket, amikor adózatlan cigarettával üzleteltek. Olyan dobozokat adtak el, amelyekben csak papír volt, füstölnivaló nem. A vevők ekkor döntöttek úgy, hogy elfogják a szállítók egyik emberét, és a szabadságáért cserébe pénzt kérnek. A nyomozók a pénz átadásakor csaptak le az emberrablókra. A civil vádlottak közül egy felfüggesztett, a többieket pedig 2 és 4 év közötti börtönbüntetést kaptak a nyíregyházi megyei bíróságon. Az ítélet nem jogerős.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?