Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kolerajárvány tört ki Babilonban

Független Hírügynökség
2008.09.10. 18:49
Kolerajárvány tört ki Bagdadtól délre, Babilon tartományban. Az egészségügyi hatóságok szerdai bejelentése szerint eddig legkevesebb húszan haltak meg és még kétszáz fertőzöttről tudnak. A helyi orvosok szerint a helyzet válságos, mert nincs elegendő gyógyszer, fertőzött az ivóvíz, és rendkívüli a hőség a területen. A járvány miatt a tartomány vezetése rendkívüli állapotot hirdetett, és a központi kormányzathoz fordult segítségért.

Tavaly ugyancsak pusztított a kolera Irakban, leginkább az ország északi részén. Akkor tíz ember haláláról és mintegy hétezer fertőzöttről szereztek tudomást a hatóságok. A kórt akkor először augusztusban észlelték az arab országban, amelynek fővárosát is elérte. Miután a betegséget elsősorban fertőzött víz okozza, az Egészségügyi Világszervezet ( WHO) több millió vízfertőtlenítő tablettát adott Iraknak, és több járványügyi szakértőt is küldött az országba, akik tanácsokkal látták el a bagdadi kormányt.