Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Kirúgták az Oszama bin Laden-jelmezes rendőrt

MTI
2008.09.14. 20:14

Elbocsátották afganisztáni állásából azt a magas rangú brit rendőrt, aki Oszama bin Laden-jelmezben jelent meg egy vidéki karneválon - közölték a brit hatóságok. Colin Terry, a délnyugat-angliai Devon és Cornwall grófságok rendőrfőnöke a 2001. szeptember 11-i amerikai terrortámadások kitervelőjének öltözött múlt hétvégén a Grampound faluban megrendezett karneválon. Terry, aki a külügyminisztérium alkalmazásában eddig az Európai Unió afganisztáni rendőri kiképzőmissziójának (EUPOL) munkatársa volt, hagyományos afgán viseletet és egy Oszama bin Laden-maszkot öltött magára a rendezvényre, ahol egy fotós leleplezte, és azonnal panaszt tett ellene a rendőrségnél.

Az incidens után az EUPOL szóvivője közölte, hogy Terry nem térhet vissza Afganisztánba a misszió keretében. Az elbocsátott rendőrfőnök meglepődött azon, hogy az emberek felháborodtak a jelmezén. "Megdöbbentő, hogy valaki ezt negatívan ítéli meg. Ez egy helyi rendezvény, amelyet hosszú évek óta jótékony céllal rendszeresen megrendeznek" - idézte Terryt a The Guardian című napilap. Devon és Cornwall rendőrkapitánysága közölte, hogy fegyelmi eljárás indítását fontolgatja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?