Olivér
4 °C
8 °C

Közel 1400 házat veszélyeztetnek a földcsuszamlások Kárpátalján

MTI
2008.09.17. 16:05
Kárpátalján 1395 lakóházat fenyegetnek földcsuszamlások, 60 épület lakóit haladéktalanul ki kellene költöztetni, de nincs rá pénz. Az ukrajnai megyében az 1998-as novemberi árvizet követően szaporodtak meg a földcsuszamlások, és az egyébként is nehéz helyzeten tovább rontottak a július végi áradások. A geológiai vizsgálatok eddig 1742 talajmozgásos helyet tártak fel a térségben, ezek összterülete meghaladja az 50 négyzetkilométert, írta pénteken az ungvári zakarpat.info internetes hírújság.

A jelentés szerint a földcsuszamlások által érintett hegyvidéki técsői, huszti és rahói járásokban sok olyan lakóház van, amelyek csak azért nem kerültek be a kitelepítendő épületek kategóriájába, mert még nem estek át a megfelelő szakértői vizsgálaton. A veszélyeztetett otthonok lakóinak kitelepítését és a védekezési munkálatokat a pénzhiány hátráltatja, hiszen az 1999-ben elfogadott földcsuszamlás elleni kormányprogram megvalósítására a szükséges összegnek mindössze a 10 százalékát utalták ki, olvasható a cikkben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?