Árpád
-2 °C
4 °C

200 kokainterjesztőt tartóztattak le

Független Hírügynökség
2008.09.18. 07:21

Több mint 200 embert tartóztattak le a világ több országában, miután a vádak szerint egy kokainterjesztő hálózat tagjai voltak. A razziákon 16 tonna kábítószert foglaltak le. Számos ország rendőrségének együttműködésével Olaszországban, az Egyesült Államokban, Mexikóban és Guatemalában fogták el azt a 200 embert, akik egy teljes kábítószerterjesztő hálózatot üzemeltették. A szervezet irányításával 14 embert vádolnak - nyolcan Olaszországban, hatan pedig New Yorkban kerültek előzetes letartóztatásba. A hatóságok szerint ugyanakkor a banda teljes taglétszáma elérte az 1400 főt.

A rendőrség szerint ez volt az egyik legaktívabb kartell, ami Latin-Amerikában működött. A razziákon a 16 tonna kokain mellett tetemes mennyiségű metamfetamint és cannabist, illetve 57 millió dollárnyi készpénzt foglaltak le a rendőrök.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?