Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

36 bányász halt meg az utóbbi napokban Kínában

MTI
2008.09.21. 07:57

Összesen legalább harminchat bányász életét vesztette, további harmincöt eltűnt Kínában két bányaszerencsétlenségben - jelentette vasárnap az állami tömegtájékoztatás.

Az Új Kína hírügynökség híradása szerint 31 bányász meghalt, kilenc eltűnt a keleti országrészben, Honan (Henan) tartományban vasárnap pirkadat előtt történt sújtólégrobbanásban.

A baleset időpontjában 108 bányász dolgozott a Tengfeng (Dengfeng) település melletti magánkézben lévő szénbányában, közülük 68-at sikerült a felszínre hozni.

Előzőleg, szombaton tűz ütött ki egy másik bányában Hokang (Hegang) városban, az Oroszországgal határos északkelet-kínai Hejlungcsiang (Heilongjiang) tartományban. Ebben a balesetben öt bányász vesztette életét, 26 másik eltűnt.<- />

Tavaly a hivatalos adatok szerint 3800-an vesztették életüket bányaszerencsétlenségekben Kínában, független szervezetek szerint viszont az ilyen balesetek halálos áldozatainak a valós száma elérheti az évi 20 ezret.