Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szerdán kezdődik Kaiser Ede perújítási tárgyalása

Független Hírügynökség
2008.09.22. 12:51

A perújítást idén áprilisban rendelte el a Fővárosi Ítélőtábla, ugyanis a bizonyítékok alapján feltehetően nem a jogerősen tényleges életfogytiglanra ítélt Kaiser Ede követte el a nyolc áldozatot követelő móri bankrablást, sőt, valószínűleg nem is járt akkor a helyszínen. Feltételezett bűntársa, Hajdú László ügyében is hamarosan ítélet születik, amelyben várhatóan megállapítják, hogy ő sem volt jelen a móri bankrablásnál.

Az Erste Bank móri fiókját 2002. május 9-én rabolták ki ismeretlen fegyveresek, akik nyolc embert megöltek, és több mint 7 millió forintot raboltak el. A bűntény miatt 2006-ban tényleges életfogytiglanra ítélték Kaiser Edét, majd megvádolták Hajdú Lászlót is. A rendőrség 2007. februárjában fogott el két újabb férfit, akik közül az egyik azóta a börtönben öngyilkos lett, de a tárgyi bizonyítékok és a vallomások is arra mutatnak, hogy valószínűleg ők követték el a móri bűntényt.