Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ötszáz katonát vetnek be a maffia ellen

MTI
2008.09.23. 14:12

Az olasz kormány kedden zöld utat adott 500 katona három hónapos bevetésének az ország déli részén a maffia elleni harcban. A döntésre azután került sor, hogy múlt csütörtökön Nápoly környékén szitává lőttek hat afrikai bevándorlót és egy olasz férfit, s a hatóságok a helyi szervezett alvilágot tették felelőssé a gyilkosságokért. A katonákat elsősorban ebbe a körzetbe vezénylik a rendfenntartó erők támogatására.

Ignazio La Russa olasz igazságügy-miniszter egyúttal bejelentette, hogy Roberto Maroni belügyminiszterrel egyetértésben hat hónapra kiterjesztik az augusztusban a közbiztonság javítására a nagyvárosokba vezényelt 3000 katona megbízatását. Ők jelenlegi szolgálati helyükön maradnak, a délre küldött 500 katona nem közülük kerül ki - tette hozzá La Russa. Az újabb kontingens mandátuma a tervek szerint egyelőre három hónapra szól, és a katonák ellenőrzőpontokon teljesítenek szolgálatot.