Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Őrizetbe vették a zárkatársával fajtalankodó férfit

MTI
2008.09.23. 15:33

Őrizetbe vették azt a szabadságvesztés büntetéséből szabaduló 19 éves cibakházi férfit, aki korábban zárkatársát fajtalankodásra kényszerítette és kis híján végzett vele, közölte kedden a rendőrség. A 19 éves cibakházi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly októberben a kecskeméti büntetés-végrehajtási intézetben társával, több alkalommal, erőszakkal és fenyegetéssel arra kényszeríttették zárkatársukat, hogy velük fajtalankodjon, illetve közösüljön, mondta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Nyíkos Tamás törzszászlós beszámolt arról, hogy az őrizetbe vett férfi 2007. október 10-én lepedőből készített kötelet tett az áldozat nyakába, majd a zárkában lévő emeletes ágy felső szintjéről felhúzta, aki az akasztás miatt elvesztette az eszméletét. A férfi ellen emberölés bűntett kísérlete és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt már korábban eljárás indult, de csak a hétfői szabadulásakor vették őrizetóbe, tette hozzá a sajtóreferens. Az áldozatot fajtalankodásra kényszerítő másik zárkatárs ellen is eljárás folyik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?