Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Trükkös lopások Hevesben

MTI
2008.09.24. 10:21

Három idős asszony is trükkös lopás áldozatává vált Hevesben; a bűnözők összesen 480 ezer forintot zsákmányoltak. A tolvajok Szihalmon, Horton és Sirokon fosztottak ki kedden idős embereket.

Az elkövetők módszere az volt, hogy húszezer forintos bankjegy felváltására kérték áldozatukat, vagy ugyanilyen címlettel akartak fizetni nekik, illetve régiségvásárlás ürügyén szintén húszezressel kopogtattak be egy portára.

Amikor az idős emberek a visszajáróért bementek a házba, a tolvajok egyike követte őket és megfigyelte, hol tartják a pénzt. Ezt követően valamilyen ürüggyel elterelték a sértettek figyelmét és a rejtekhelyről ellopták az ott őrzött összeget. Szihalmon és Horton is 20 ezer forintot, Sirokban viszont 440 ezer forintot zsákmányoltak.