Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tájfun pusztított Kína déli részén

Független Hírügynökség
2008.09.25. 08:52

Legkevesebb tizennégyen meghaltak, miután a Hagupit tájfun végigsöpört Kína déli részén, egy másik vihar pedig Szecsuán tartományt érte el, számolt be róla a kínai állami média csütörtökön.

Guangdong tartományban hatan vesztették életüket: itt a Hagupit épületeket rombolt le, fákat csavart ki és a víztározókat teljesen megtöltötte.

Egy másik vihar miatt 5 városban több mint 20 ezren maradtak áram nélkül Szecsuan tartományban, ahol nyolcan meghaltak és harmincnyolcan eltűntek. Kína ezen részét sújtotta május 12-én egy pusztító földrengés. Csütörtökre a vihar telefonpóznákat döntött le, és több földcsuszamlás is volt.

A helyi katasztrófavédelem becslései szerint 10 éve nem történt akkora természeti katasztrófa, mint amekkorát most a Hagupit okozott.