Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Fővárosi pénzhamisítót fogtak Nógrádban

MTI
2008.09.26. 16:54

Pénzhamisítás miatt indult eljárás két budapesti férfi ellen; a Nógrád megyében elfogott gyanúsítottak egyike beismerte, hogy az ország északi részén több helyen használt fel hamis bankjegyeket. Először szerdán jelentették a szécsényi rendőrkapitányságon, hogy egy fiatal férfi hamis 10 ezer forintossal fizetett a nagylóci vegyesboltban. Az eset másnap a falu más boltjaiban megismétlődött.

A rendőrök egy 26 éves budapesti férfit kezdtek gyanúsítani, akinek a lakásán a házkutatás során a szécsényi és a rétsági nyomozók nagyobb mennyiségben különböző címletű, hamisnak látszó bankjegyet találtak, lefoglalták továbbá az azok készítésére használt színes nyomtatót, különböző papírokat és eszközöket, valamint a hamis bankjegyekből vásárolt tárgyakat.

A férfi elismerte a bűncselekmény elkövetését. Elmondta, hogy az ország északi részén több helyen vásárolt így, 23 éves, ugyancsak Budapesten tartózkodó rokonával. A rendőrség mindkét férfit őrizetbe vette.