Judit
2 °C
7 °C

Már 18 halottja van a thaiföldi árvizeknek

MTI
2008.09.28. 10:14

Tizennyolcra emelkedett Thaiföldön a monszunesőzések okozta árvizek halálos áldozatainak száma. A több mint két hete tartó felhőszakadások és áradások az ország 24 tartományában pusztítanak, elsősorban északon, keleten és a középső területeken. Az áldozatok többségét az ár sodorta el és megfulladtak. A thaiföldi belügyminisztérium katasztrófa-megelőzési osztálya szerint az áradások több mint 800 ezer embert érintenek, az épületekben, utakban, hidakban, templomokban keletkezett anyagi kár eléri a 3,4 millió dollárt.

A thaiföldi rendőrség vasárnap bejelentette, hogy két ausztrál állampolgárt, egy tanárt és egy 16 éves diákot, valamint három thaiföldi diáklányt villámcsapás ölt meg egy iskolai kirándulás során a Bangkoktól 600 kilométerre északkeletre fekvő Mukdahan-vízeséseknél. A jelentésből kiderül, hogy az első villámlás után mintegy harmincan kerestek menedéket egy nagy fa alatt, amelybe aztán belecsapott a következő villám.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?