Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Másfél év alatt 121 lakást törtek fel

MTI
2008.09.30. 16:41

Másfél év alatt az ország 35 településén 121 lakásba tört be egy fővárosi bűnözői csoport, az elkövetők csaknem 45 millió forintos kárt okoztak, közölte a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNYI) osztályvezetője kedden Szolnokon. Mihály Csaba rendőr őrnagy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészséggel közösen tartott sajtótájékoztatón elmondta, a bűnözők egy részét 2007 februárjában a Sárvári Rendőrkapitányság munkatársai, míg a banda további tagjait nem sokkal az előtt a Szolnok megyei nyomozók fogták el.

Az elkövetők napi, heti rendszerességgel jelentek meg egy-egy vidéki településen vagy valamelyik fővárosi kerületben, ahol szinte kizárólag a délelőtti órákban, többségében kisebb társasházak lakásaiba törtek be. A házakba szórólapok vagy reklámkiadványok terjesztésének ellenőrzésre hivatkozva jutottak be, majd miután meggyőződtek róla, hogy a kiszemelt lakásban nem tartózkodik senki, az ajtót többi között hengerzártöréssel nyitották ki. A helyszínekről készpénzt, ékszereket, kisebb méretű műszaki cikkeket, illatszereket és ruházati cikkeket tulajdonítottak el. Ahol lehetett, az ajtót visszazárták, hogy a tulajdonos ne fogjon gyanút.