Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kolerajárvány pusztít Bissau-Guineában

MTI
2008.09.30. 16:41

Legkevesebb 141 halálos áldozatot szedett egy kolerajárvány a nyugat-afrikai Bissau-Guineában az elmúlt öt hónapban, a fertőzöttek száma megközelíti a nyolcezret, közölte kedden egy kórházigazgató. A járvány elleni fellépést összehangoló Simao Mendes Kórház vezetője elmondta, intézményükben jelenleg 136 kolerás beteget ápolnak, köztük harminc ötévesnél fiatalabb gyereket. A fővárosi kórház már túlzsúfolt, de továbbra is érkeznek hozzájuk betegek. Az elmúlt két napban például harminc páciens érkezett, mondta Agistinho Pedro Semedo.

Fokozza a fertőzésveszélyt, hogy egyes fővárosi negyedekben a lakosok megpróbálják eltitkolni az egészségügyi alkalmazottak elől, hogy kolerás beteg van a családban. Az áldozatok hozzátartozói gyakran a kórház tudta nélkül elviszik a holttesteket. "Lakatot kellett tennünk az ajtókra és őriztetnünk kell a kórház halottaskamráját" - mondta az igazgató.

Egy 2005-ös járványban négyszázan haltak meg és több mint négyezren betegedtek meg kolerában a nyugat-afrikai országban.