Kisorsolnak egy osztrák álomvillát

2008.12.09. 11:46

Sorsjeggyel lehet megnyerni azt a Wörthi-tó közelében fekvő klagenfurti álomvillát, amelyet a tulajdonos család szokványos módon nem tudott méltányos áron eladni.

Danielék ingatlanja egy 1400 négyzetméteres telken fekvő, 412 négyzetméter alapterületű, kétszintes villa, hat hálószobával, két nappalival és négy fürdőszobával. Hiába próbálkoztak, nem tudták annyiért eladni az ingatlant, amennyiért szerették volna. Ezért úgy határoztak, hogy kisorsolják, mint egy tombolán.

A 9999 sorsjegyet a család honlapján lehetett lefoglalni egyenként 99 eurós áron, a pénzt a megadott számlára kellett utalni. Eredetileg úgy tervezték, hogy jövő tavasszal, május 9-én zárják le a listát, de alig néhány nap alatt több mint 15 ezren regisztráltattak a honlapon.

Több jelentkezést nem tudnak fogadni, így a család ügyvédje most összeveti a regisztrációs listát a számlára érkezett befizetésekkel. Amennyiben valóban elkelt az összes virtuális sorsjegy, a húzást két héten belül megrendezik. Az akcióval a család egymillió euróhoz jutott, ami feltehetőleg megfelel az elvárásaiknak.

Annak, aki elküldte a 99 eurót, de a túljelentkezés miatt mégsem vehet részt a sorsoláson, visszautalják az összeget. Osztrák sajtójelentések szerint nemcsak Ausztriából, hanem külföldi országokból is vettek sorsjegyet.