Bizonyítványhamisítókat fogott a rendőrség

MTI
2008.12.18. 13:20

Az ország egész területére dolgozó bizonyítványhamisítók ellen indított eljárást a rendőrség a közelmúltban Pécsett: a négy férfi tizenhét ügyfélnek adott el hamis dokumentumokat, melyekből összesen húszat foglaltak le. - közölte a pécsi rendőrkapitány helyettese Jekyné Wohlfarth Zsuzsanna csütörtökön.

Az egymást szinte alig ismerő elkövetők közül egy középkorú férfi fogadta és továbbította a megrendeléseket, a másik az internetet segítségével elkészítette az adott évnek megfelelő bizonyítványokat. Ezeket könyvkötő szakember bekötötte, negyedik társuk pedig kitöltötte. A kapitányhelyettes elmondta, hogy a rendőrség egy időben tartott házkutatásokat az ország különböző pontjain, és lefoglalta a hamis bizonyítványokat, melyek között volt érettségi, továbbá hentes, felszolgáló, gázszerelő, erősáramú berendezés-szerelő, és boltvezetői képzettséget igazoló dokumentum is.

A vásárlók használták is a bizonyítványokat. Volt olyan egyetemista, aki hamis érettségivel tanult a felsőoktatásban, és olyan erősáramú berendezés-szerelőként dolgozott egy energetikai nagyvállalatnál a hamis bizonyítvánnyal. A rendőrség a vásárlókkal szemben is büntetőeljárást indított, és értesítette a munkáltatóikat.A nyomozásnak még nincs vége, tovább kutatnak ügyfelek és hamis bizonyítványok után.