Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Megkezdődött a székesfehérvári ügyészek kihallgatása

2001.06.21. 15:25
Rendkívüli biztonsági intézkedések mellett megkezdődött a székesfehérvári rendőrök és ügyészek meghallgatása a Fővárosi Bíróság Tolnai Lajos utcai épületében. Az utcát a rendőrség lezárta a nagyszámú érdeklődő elől, így csak az utcában lakókat engedik be. A bíróság arról dönt, hogy előzetes letartóztatásba helyezi-e a gyanúsítottakat, vagy szabadlábra helyezi őket.

A Központi Ügyészségi Nyomozóhivatal Székesfehérváron államtitoksértés, hivatali visszaélés és vesztegetés, illetve más bűncselekmények miatt tizenegy gyanúsítottat vett őrizetbe kedden. A gyanúsítottak között öt rendőr, egy volt rendőr, egy ügyész, egy ügyészségi nyomozó, egy büntetés-végrehajtási tiszthelyettes, egy ügyvéd, valamint egy, az előbbi körön kívül álló személy van.

Polt Péter legfőbb ügyész és Orbán Péter országos rendőrfőkapitány kedden rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy mintegy húsz személyt gyanúsítanak különböző bűncselekményekkel, köztük hivatali vesztegetéssel és visszaéléssel, hivatásos személy által elkövetett bűnpártolással, továbbá államtitoksértéssel.