Fiatal fiúkat zaklatott a brit dalszerző

BBC
2001.11.21. 16:28
Szexuális bűncselekményekben találta bűnösnek és hét év börtönre ítélte a bíróság Jonathan King egykori előadóművész-műsorvezetőt szerdán. Kinget, igazi nevén Kenneth George Kinget négyrendbeli erőszakos nemi közösülés kísérlete, és kétrendbeli súlyos szexuális zaklatásban találták bűnösnek, amit 14-15 éves fiúk ellen követett el még a nyolcvanas években.

A vád szerint King arra használta fel hírnevét hogy befolyásolható serdülő fiúkat csábítson el. "Evvel a cselekedetével visszaélt a fiúk és szüleik belévetett bizalmával." Kingnek fel kell iratkoznia a szexuális bűncselekményt elkövetettek listájára is, tehát örökre eltiltják gyermekekkel kapcsolatos munkaköröktől. Ügyvédje jelezte, hogy fellebbeznek az ítélet ellen. King tagad mindent vádat. Szerinte az eljárás tisztességtelen, mert 25-30 év távlatából nem tudja bizonyítani ártatlanságát. Elmondta, fiatalok ezrei fordultak meg nála, mert piackutatást végzett a tinédzserek zenei ízléséről.

King karrierje előadóként és dalszerzőként indult. Első sikerdala, az Everyone's Gone to the Moon 1965-ben a brit slágerlista első helyére került fel. A nyolcvanas években már önálló showja volt a tévében. Később popsztárokról írt a The Sun hasábjain.