Erzsébet
1 °C
4 °C

Izgatás miatt perel az FKGP ifjúsági platformja

MTI
2002.01.02. 10:52
Az FKGP ifjúsági platformjaként aposztrofált Független Ifjúság pert akar indítani közösség elleni izgatás miatt egy szélsőbaloldalinak titulált punkzenekar ellen. Az egyesület tájékoztatása szerint a büntető törvénykönyv 269. paragrafusa alapján, közösség elleni izgatás miatt a munkaszüneti napokat követően feljelentést tesz a "Hétköznapi Csalódások" elnevezésű punkzenekar hírhedt dalszövegei ügyében - áll az egyesület közleményében.

Az egyesület bejelentése válasz lehet arra, hogy a közelmúltban Demszky Gábor főpolgármester hasonló gyanúval feljelentést tett az ügyészségen több nemzeti érzelmű, szélsőjobboldali ideológiát közvetítő zenekar ellen is. Az egyesület szerint a főpolgármester meglehetős könnyelműséggel bánik több, a saját eszmekörébe tartozó zenekar ügyében. "A Független Ifjúságra hárult a feladat, hogy helyette megállítsa a szélsőbaloldali zenekarok randalírozását az ország közéletében" - olvasható a Független Ifjúság egyesület közleménye.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?