Ödön
1 °C
11 °C

Fitneszszalon kutyáknak

MTI
2002.01.03. 05:59
A karácsonyi ünnepek alatt felszedett hájuktól ezentúl kutyák is megszabadulhatnak Svájcban. A tessini Rancatéban ugyanis két hölgy fitneszszalont nyitott az ember legjobb négylábú barátai számára. Az "Aquadog" elnevezésű szalon fő attrakciója egy kutyaúszómedence - mondta el Gina Caminada, a tulajdonosnő. Emellett villanymotorral működő kutyafutószalag is elősegíti a felesleges kilók leadását. Caminada asszony, aki kolléganőjével, Monica Soverával együtt alapította a kutyafitneszszalont, rámutatott, hogy az ebeknek is vannak súlyproblémái és szenvednek a sok üléstől. Az újonnan létesült szolgáltatás különösen azoknak a gazdiknak előnyös, akinek nincs elegendő idejük foglalkozni kutyájukkal.

A két svájci hölgy angol versenyagarak tréningklubjairól vett mintát az "Aquadog" megnyitásához. Svájci állatorvosok ugyanakkor figyelmeztettek: a napi kutyasétáltatást nem pótolja a fitneszszalon egyszeri felkeresése sem a gazdik, sem ebeik számára - olvasható az AFP jelentésében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?