Árpád
-2 °C
3 °C

Halálos tűzvész egy nyugdíjasházban

MTI
2002.01.03. 06:24
Kilenc mozgásképtelen idős ember lelte halálát egy Lyon melletti nyugdíjasház felső emeletén, ahol szerdán este véletlen baleset következtében tűz ütött ki. A Saint-Bonnet-de-Mure-ben lévő háromemeletes ház legfelsőbb szintjének egyik szobájában valószínűleg egy gyertya okozhatta a gyorsan elharapódzó tüzet. Bár a személyzet azonnal riasztotta a tűzoltókat, és helyszínre gyorsan kiérkezett mentőszemélyzetnek néhány perc alatt sikerült is elfojtania a lángokat, az épület felső traktusát elborító áthatolhatatlan füsttengerből nem tudták időben kihozni a járóképtelen gondozottak egy részét.

Az intézmény további hat lakója és négy tűzoltó is súlyos füstmérgezést szenvedett. A tíz sérültet kórházba szállították. Feltehetően hozzájárult a szerencsétlenséghez az is, hogy a tűz kipattanásakor a biztonsági berendezések automatikusan működésbe léptek, s hermetikusan elzárták a felső szintet, így nemcsak a lángokat nem engedték tovább, de a mérgező füstköd is koncentrálódott a felső szobákban. A tűzoltók is csak gázálarcban tudtak feljutni az emeletre. Az alsó szintre három órával a szerencsétlenség után visszaköltöztették a többi lakót.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?