Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Vádemelés kábítószerrel kereskedő rendőrök ellen

Népszabadság
2002.01.03. 07:14
Akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik azt a két egykori rendőrből és több civilből álló társaságot, akik ellen jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség. A XI. kerületi rendőrkapitányság két volt munkatársa, S. Ferenc rendőr főhadnagy és F. Erzsébet rendőr hadnagy két civil társával együtt 2000 szeptemberében négy kilogramm hasist szállított Székesfehérvárra, mikor egy ellenőrzés során a nyomozók megtalálták a kábítószert a gépkocsiban. A két egykori rendőr és két civil személy, köztük Száva Lajos, a budapesti éjszakai élet egyik ismert alakja jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

Az ügyészség a jelentős mennyiségű kábítószerrel visszaélés miatt emelt vádat a két volt rendőr, valamint Száva Lajos és U. Bertold ellen. Amennyiben bűnösségük beigazolódna, úgy a jelenlegi törvények szerint akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik őket. Kábítószerrel való visszaéléssel egyébként nem először vádolnak rendőröket, de a korábbi bűnesetekben legfeljebb néhány grammról volt szó.