Judit
2 °C
7 °C

Árad az Alsó-Tisza

MTI
2002.01.03. 14:31
Árad az Alsó-Tisza, a következő napokban akár egy métert is emelkedhet a víz szintje és a jégtakaró - tájékoztatta csütörtökön az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság vezetője az MTI-t. Török Imre György elmondta: csütörtökön 210 centiméter volt a vízállás, a jövő hét elejére várható tetőzéskor a számítások szerint 310 centiméter körül lehet a vízszint. Ez a vízmagasság még mindig alacsony vízállásnak számít, így különösebb gondot nem is jelent - tudatta a szakember.

Elmondta: az 1970-es árvíz idején az Alsó-Tiszán a legmagasabb vízszint 960 centiméter volt. Az igazgató tájékoztatása szerint jelenleg az esetleges jégtorlódás veszélyeztetheti a vízi létesítményeket, ezért a vízügyi igazgatóság figyelőszolgálata folyamatosan ellenőrzi a jéghelyzetet. Török Imre György felhívta a figyelmet arra, hogy áll ugyan a jég a Tisza alsó szakaszán, mégis tilos átmenni a folyón, ugyanis az összefagyott jégtáblák között vékony lehet a jégréteg, s beszakadhat a jég.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?