Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Öt évre kiutasították az olasz orvvadászt

MTI
2002.01.03. 14:57
Pénzbüntetésre ítélte és az országból öt évre kiutasította a Szegedi Városi Bíróság azt az olasz vadászt, aki kedden lőtt madarak, köztük védett vízi szárnyasok tetemét próbálta becsempészni az országba Röszkén. Az ítélet jogerős. Kasza Ferenc, a Csongrád Megyei Bíróság sajtóreferense csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bíróság szerdán természetkárosítás bűntettében és csempészet vétségében találta bűnösnek Paolo Guriolit, ezért 300 napi tétel pénzbüntetésre, vagyis 900 ezer forint megfizetésére ítélte, valamint öt évre kiutasította az országból.

Az olasz vadász a vádirat szerint a röszkei határátkelőn való belépésekor mikrobuszában elrejtve csaknem 750 ezer forint értékű madártetemet akart becsempészni. Ezek között nemzetközi egyezmény hatálya alá tartozó védett madarak is voltak: négy fütyülőréce, egy nyílfarkú réce és öt kanalas réce. A tíz védett madár értéke összesen 500 ezer forint. A bíróság által kirótt pénzbírságon felül a vadásznak 400 ezer forint természetvédelmi bírságot is meg kell fizetnie, ezt a Kiskunsági Nemzeti Park rótta ki rá - erről Kardos Máriától, az intézmény jogtanácsosától értesült az MTI.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!