Olivér
5 °C
8 °C

Lebukott határsértők és embercsempészek

MTI
2002.01.04. 11:27
Összesen huszonegy határsértőt és két embercsempészt fogtak el pénteken a határőr járőrök. Dunaremete térségében a győri határőrizeti kirendeltség járőre elfogta azt a 17 afgán és egy nigériai férfit, akik a debreceni befogadó állomásról távoztak el és menekült-igazolvánnyal rendelkeztek. Egyúttal sikerült előállítani azt a magyar embercsempészt is, aki saját tehergépkocsijával szállította Dunaremetére az említett határsértőket.

Az éjszaka Komárom térségében a bicskei befogadó állomásról megszökött és Szlovákiába tartó két szudáni férfit is elfogtak a határőrök. A déli határszakaszon pedig a tompai határőrök tartóztattak fel és állítottak elő egy tunéziai férfit, aki Jugoszláviából jött át a magyar határon. A határőrség bűnügyi felderítő szolgálata a péntekre virradó éjszaka fogott el egy beregsurányi magyar embercsempészt is, aki 18 rendbeli embercsempészettel gyanúsítható. Megindították ellene az eljárást, a gyanúsított szabadlábon védekezhet.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?