Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Pontiac a fájdalommentes halálért

Népszabadság
2002.01.07. 07:47
Öngyilkosságban közreműködés miatt vádat emelt az ügyészség az ellen az aneszteziológus asszisztens ellen, aki egy Pontiac áráért segédkezett egy 30 éves nőnek az öngyilkosságában. W. Janette-et tavaly februárban találták meg holtan - infúzióval a vénájában - egy budapesti szállodában. Mint ahogy az a nyomozáskor kiderült - nem először kísérelt meg öngyilkosságot a férjével történt szakítás miatt. Előbb nagyobb mennyiségű gyógyszert vett be, majd egy másik alkalommal a hajszárítót dobta a vízzel teli kádba. Utóbb úgy döntött: segítséget kér.

K. Gyula 1996-tól egy magánklinikán aneszteziológus asszisztensként dolgozott, s ott ismerkedett meg W. Janette-tel, aki a klinikán többször végeztetett plasztikai műtétet. K. Gyula rendszeresen tartotta a kapcsolatot a magyar-svájci állampolgárságú hölggyel. A vádirat szerint tavaly január végén a hölgy arra kérte az aneszteziológus asszisztenst, hogy olyan gyógyszereket hozzon neki az öngyilkossághoz, amelyek gyorsan és fájdalommentesen hatnak. A fájdalommentes halálért cserébe a Pontiacja árát kínálta. K. Gyula tavaly február elején a munkahelyéről szerezte be az öngyilkossághoz szükséges gyógyszereket és infúziós kellékeket. Február 11-én W. Janette egy autókereskedőnél eladta a Pontiacját, majd a vételárat átadta a vádlottnak. Ezt követően egy másik autóban K. Gyula beültette a kanült a nő kezébe, átadta a kellékeket, s elmagyarázta, hogy a gyógyszereket milyen sorrendben fecskendezze be az infúzióba. W. Janette ezután szobát bérelt a Hotel Ibisben. Ott az útmutatásnak megfelelően bekötötte az infúziót, s még aznap meghalt . Az ügyészség öngyilkosságban közreműködésért emelt vádat K. Gyula ellen. Ha bűnössége beigazolódik, akár öt évig tartó szabadságvesztést is kaphat.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?