Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Ámokfutó főpolgármester

Népszabadság
2002.01.08. 08:31
Kellemetlen autókarambol és a város utcáin folyó izgalmas motoros éjszakai rendőrségi hajsza főhőse volt a jócskán ittas Milan Bandic, Zágráb főpolgármestere. Bandic a késő esti órákban Range Rover márkájú kocsijával a város központjából hazafelé tartott. A Ksaver úton előzött egy Opel Vectrát, beleütközött, de megállás nélkül folytatta útját. A Vectra vezetője Bandic után iramodott, két kilométer megtétele után be is hozta előnyét, kocsiját megállította, és mobiltelefonon a rendőrség beavatkozását kérte. A motoros járőr ki is szállt a helyszínre, a rendőrségi autóban annak rendje-módja szerint megkezdődött Bandic kihallgatása, de a főpolgármester elutasította, hogy alkoholtesztnek vesse magát alá. A beszélgetés közben egyszer csak kiszállt a rendőrségi kocsiból, visszaszállt saját autójába, és az elámult rendőrök kísérletei ellenére visszaindult a központ irányába.

A rendőrségi riadóautó üldözni kezdte, és vagy három kilométerre egy piros lámpánál sikerült ismét leállítani, és folytatni a kihallgatást. A rendőrség 8 ezer kuna kárt állapított meg a Vectrán, elvette a főpolgármester gépjármű-vezetői engedélyét, kocsijával hazakísérte, ahol sikerült alkoholpróbát is venni: két órával a karambol után a teszt 1,6 ezrelék alkoholt mutatott ki. Bandic fogadkozott, hogy csak két-három hosszúlépést fogyasztott. Bandic a múlt év júniusa óta állt a horvát főváros élén. A 46 éves szociáldemokrata politikusnak ez a második botránya fél év alatt. Két hónapja egy építkezési engedély nélküli házépítés miatt indult ellene eljárás, és csak főpolgármesteri tiszte mentette meg a további kellemetlenségektől.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?