Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Visszavarták a leszakadt lábat

MTI
2002.01.08. 14:37
A körülményekhez képest jól van az a 29 éves fiatalember, akinek egy autóbalesetben leszakadt jobb lábát varrták vissza a Fejér Megyei Szent György Kórházban - tájékoztatta az MTI-t dr. Szarvas József, traumatológus főorvos, a tízórás műtétet végző orvos-team vezetője kedden. Elmondta: a 29 éves velencei fiatalember pénteken, Kápolnásnyék határában, az M7-es autópályán szenvedett balesetet, amelynek következtében boka fölött 8-10 centiméternyire leszakadt a jobb lába. Szerencsére a mentősök és az egyik utastársa megkeresték a leszakadt lábrészt, s gondosan "csomagolva", hóval hűtve a sebesülttel együtt beszállították a kórházba, ahol Szarvas József traumatológus főorvos volt éppen ügyeletes.

A műtétet két orvoscsoport végezte: az egyik team a sérült bal lábon a nyílt törést tette rendbe, a másik csoport dr. Szarvas József irányításával a leszakadt végtag visszavarrását végezte. - A felépülés szempontjából jó jel, hogy a vérkeringés már műtét közben megindult a végtagban; ha a következő két hétben nem lép fel semmilyen komplikáció, szövődmény, a fiatalembernek jó esélyei vannak rá, hogy megmaradjon a lába - mondta dr. Szarvas József. A visszavarrt végtagot legkorábban három hónap múlva lehet terhelni. A székesfehérvári traumatológus főorvos egyébként úgy tudja, hogy a Szent György Kórházban az országban ötödikként végeztek hasonló műtétet.