Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Síkos, ködös utak országszerte

MTI
2002.01.11. 09:09
A páralecsapódás miatt síkosak az utak országszerte, helyenként ködfoltok nehezítik a közlekedést. A Dunántúlon Vas megyében, illetve a Mecsek, Pápa, Ajka, Kisbér, Kápolnásnyék és Dunaújváros környékén, az Alföldön Kecskemét és Gyöngyös tájékán a ködfoltok miatt helyenként csak százméteres a látótávolság. Az Északi-középhegységben, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyében ködszitálás okoz gondot. A Mátra és Cegléd, illetve Szombathely, Nagykanizsa és Kaposvár környékén még jegesek, jégbordásak a mellékutak. A Dunán tovább gyengült a zajlás, ezért a faddi járat kivételével valamennyi komp közlekedik.

A fővárosban is a páralecsapódás okoz csúszásveszélyt az utakon, ám a BKV valamennyi járata zavartalanul közlekedik. A vasúti forgalomban nincs fennakadás, menetrend szerint indulnak a vonatok. A meteorológiai előrejelzések szerint marad a párás idő, helyenként hószállingózás is lehet napközben, de lényeges csapadék nem várható. A hegyekben számítani lehet napsütésre is. A hőmérséklet fagypont körül marad, és hasonló időjárás várható a hét végén is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?