Árpád
-2 °C
3 °C

Gázszivárgás miatt kiürítettek egy általános iskolát

MTI
2002.01.16. 14:26
Klórbenzol-szivárgás miatt kiürítettek egy budapesti általános iskolát szerdán, a XV. kerületben. A klórbenzol egy 200 literes hordóból szivárog, amely egy teherkocsiról esett le. A tűzoltók a szivárgás miatt kiürítették a XV. kerületi Beller Imre utcai általános iskolát, és zárt területté nyilvánították a Beller Imre és a Szőcs Áron utca kereszteződését - közölte Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivője az MTI-vel.

Molnár Péter elmondta: egy pótkocsis kamionról hat darab 200 literes fémhordó zuhant az úttestre, közülük egyet a pótkocsi vonóhorga kilyukasztott. A sérült hordóból folyamatosan szivárog a klórbenzol. Különlegesen tűzveszélyes, mérgező hatású vegyi anyagról van szó, ezért a tűzoltók kilenc járművel érkeztek a helyszínre - közölte a szóvivő. Molnár Péter jelezte, hogy a veszélyes anyag szivárgását egy úgynevezett havaria-tapasszal próbálják megszüntetni, és nagy erőkkel végzik az úttestre került klórbenzol felitatását is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?