Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gázszivárgás miatt kiürítettek egy általános iskolát

MTI
2002.01.16. 14:26
Klórbenzol-szivárgás miatt kiürítettek egy budapesti általános iskolát szerdán, a XV. kerületben. A klórbenzol egy 200 literes hordóból szivárog, amely egy teherkocsiról esett le. A tűzoltók a szivárgás miatt kiürítették a XV. kerületi Beller Imre utcai általános iskolát, és zárt területté nyilvánították a Beller Imre és a Szőcs Áron utca kereszteződését - közölte Molnár Péter, a fővárosi tűzoltók szóvivője az MTI-vel.

Molnár Péter elmondta: egy pótkocsis kamionról hat darab 200 literes fémhordó zuhant az úttestre, közülük egyet a pótkocsi vonóhorga kilyukasztott. A sérült hordóból folyamatosan szivárog a klórbenzol. Különlegesen tűzveszélyes, mérgező hatású vegyi anyagról van szó, ezért a tűzoltók kilenc járművel érkeztek a helyszínre - közölte a szóvivő. Molnár Péter jelezte, hogy a veszélyes anyag szivárgását egy úgynevezett havaria-tapasszal próbálják megszüntetni, és nagy erőkkel végzik az úttestre került klórbenzol felitatását is.