Árpád
-2 °C
4 °C

Sónedves, vizes utak, több csapadék

MTI
2002.01.21. 08:49
A borult, csapadékos időjárás miatt országszerte vizes, sónedves, helyenként nyálkás útburkolat követel fokozott óvatosságot a járművek vezetőitől - derül ki az Útinform hétfő reggeli tájékoztatójából.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében és a zempléni tájakon havazás és havas eső is előfordul, esik az eső Kisalföldön, az M5-ös autópálya egyes szakaszain, a Tiszántúl északi megyéiben pedig helyenként ónos szitálás zavarja a forgalmat. Az autópályák és főutak többsége sónedves, vizes, a mellékutak is általában nedvesek, míg az északkeleti országrészben és a Tiszántúlon helyenként jeges és havas útszakaszok váltakoznak.

A csapadékos területeken mindössze 100-200 méteres a látótávolság. A fővárosban is általában nedves a utak burkolata, de a forgalom ettől eltekintve zavartalan.

A MÁV vonalain nem késnek a vonatok, a nemzetközi járatok is menetrend szerint közlekednek. A meteorológiai előrejelzés szerint napközben 3-8 fokig melegszik a levegő, folytatódik a borult időjárás, északon és a Tiszántúl egy részén havazás, havas eső és ónos eső is várható, a többi országrészben is számítani lehet csapadékra.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?