Aliz
6 °C
14 °C

Nyolcszorosan körözött bűnözőt fogtak Szekszárdon

2002.01.21. 13:48
Több bűncselekménnyel gyanúsították, s ezért nyolc elfogatóparancs volt érvényben az ellen a szekszárdi férfi ellen, akit a rendőrség szombaton este fogott el a tolnai megyeszékhelyen - közölte a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója hétfői szekszárdi sajtótájékoztatóján. Horváth József ezredes az akció részleteiről elmondta: a 25 éves P. S. már évek óta bűnözésből élt, s korábban több bíróság is jogerősen elítélte. Csak a Szekszárdi Városi Bíróság négyszer szabott ki rá különböző büntetéseket, köztük 1999-ben másfél év szabadságvesztést, hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt - mutatott rá.

A férfi azonban elmenekült a büntetés elől, és folytatta addigi életét: bűnlajstromát okirattal való visszaéléssel, közokirat hamisítással, és többek között lopással is gazdagította. P. S.-t a rendőrség és a Tolna Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet mellett külföldi rendőri szervek is keresték, Kanadában csalás, Belgiumban pedig testi sértés és nemi erőszak gyanújával. A rendőrség az elmúlt három évben többször megpróbálta elfogni, de a férfinak eddig mindig sikerült megszöknie.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?